NEN 3140 Keuring Elektrische gereedschappen

24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456

Waarom een NEN 3140 keuring nodig is

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor jezelf en je personeel. Je zult er daarom alles aan moeten doen om ook met elektrische gereedschappen op een veilige manier te kunnen werken. Tijdens inspecties kunnen verborgen gebreken naar voren komen, die een gevaar voor jezelf of een medewerken kon opleveren. Wanneer een arbozorgsysteem geïmplementeerd zal worden, zoals VCA of ICO, dan volgt ook een verplichting tot het keuren van elektrische gereedschappen. Met een NEN 3140 keuring weet je zeker dat je apparaten veilig zijn om te gebruiken.

Apparaten met een NEN 3140 keuring

Bij WLS Keuringen kunnen we verschillende soorten elektrische gereedschappen keuren, zoals onder andere:

  • Elektrische handgereedschappen, zoals boren en zagen
  • Elektrische werktuigen
  • Hand- en mobiele lampen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Gereedschappen bedoel om onder spanning te werken
  • Medische elektrische toestellen
  • Stroom verbruikende toestellen als koelkasten, koffieapparaten, laboratoriumapparatuur etc.

De apparaten worden gekeurd volgens de NEN 3140 voorschriften. Ook hier geldt, gereedschappen krijgen een eigen ID nummer en bij goedkeuring een duidelijk sticker. We maken een rapportage per ID nummer en ook het certificaat is hierbij vermeld.

Mocht een gereedschap hier niet tussen staan die je wel wilt laten keuren, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Naast een NEN 3140 keuring verzorgen wij nog meerdere keuringen. Kijk op onze keuring pagina voor het keuren van ladders, rolsteigers, valbeveiliging en meer.

NEN 3140

Contact opnemen


Direct in contact komen?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00

Bel nu: 0528 447 071