NEN 2484 keuring ladders en trappen

24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456

Waarom een NEN 2484 keuring nodig is

Het inspecteren en onderhouden van trappen en ladders is letterlijk van levensbelang. Het is bewezen dat het aantal ongelukken die gebeuren tijdens het gebruik van een ladder of trap, drastisch naar beneden gaat wanneer zeker is dat het materiaal veilig te gebruiken is. Het is dan ook een verplichting om ladders en trappen minimaal één maal per jaar te laten keuren door een deskundige. Hiermee ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare ladder of trap.

Wat houdt een NEN 2484 keuring in

Geheel volgens de voorschriften uit NEN 2484, controleren wij ladders en trappen op de volgende risico’s:

  • Slijtage en vervormingen
  • Scheurvorming in het materiaal
  • Verbindingen tussen verschillende onderdelen
  • Goed gebruik van ladder of trap
  • Goed evenwicht op de ladder of trap

WLS Keuringen zorgt ervoor dat iedere ladder of trap een eigen ID nummer heeft. Op die manier zal het voor iedereen duidelijk zijn over welke ladder of trap het precies gaat in de rapportages. Zo’n rapportage maken we voor alle ladders en trappen die we keuren, hierin staat een overzicht met de certificaten per ID nummer weergegeven, zodat overzichtelijk wat de stand van zaken is.

Naast onze keuringen hebben we zelf ook een groot assortiment betrouwbare en veilige ladders, trappen en steigers. Bekijk onze webshop ladders-steigers.nl voor een betrouwbare ladder of trap.

Naast een NEN 2484 keuring doen wij ook andere keuringen. Kijk op onze keuring pagina voor andere keuringen zoals rolsteigers, elektrische apparaten, valbeveiliging, kooiladders en meer.

Heb je vragen naar aanleiding van de keuring van ladders en trappen of wil je een afspraak plannen, neem dan gerust contact met ons op.

NEN 2484 keuring ladder

Contact opnemen


Direct in contact komen?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00

Bel nu: 0528 447 071