NEN-EN 1004 keuring

24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456

Een rolsteiger keuren is belangrijk om er zeker van te zijn dat deze veilig is. Vooral omdat er op hoogte gewerkt wordt. Met een NEN-EN 1004 keuring, door een erkende keuringsmeester, ben je er als werkgever zeker van dat de rolsteiger goed is. Neem gerust contact met ons op om je rolsteiger te keuren. 

Is een rolsteiger keuren verplicht?

Als werkgever ben je volgens de arbowetgeving verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Door een rolsteiger te keuren via een NEN-EN 1004 keuring weet je zeker dat deze voldoet aan de arbo wetgeving.

Wat is een NEN-EN 1004 keuring?

Nen-EN 1004 is de norm die beschrijft waar een rolsteiger aan moet voldoen. In deze norm staan alle visuele inspectie eisen waar een rolsteiger op wordt gekeurd. De belangrijkste onderdelen van een rolsteiger zijn hierin opgenomen zoals: de frames, vloeren, randbeveiliging, zwenkwielen, leuningen en de diagonalen. De NEN-EN 1004 vervangt de NEN 2718 norm die eerst geldig was.

Hoe vaak moet je een rolsteiger keuren?

Hoe vaak je een rolsteiger moet keuren is ook vastgelegd. WLS-keuringen kan hierin helpen om te zorgen dat dit frequent gebeurd. Dit garandeert een veilige werkplek. Neem contact met ons op om je hierin te laten adviseren.

0528 447 071
Offerte aanvragen

rolsteiger keuren hoogeveen

Rolsteiger keuren door WLS-keuringen

Een rolsteiger keuren door ons verzekerd je van een goed resultaat. Wij starten met het identificeren van alle rolsteigers. Alle rolsteigers krijgen een eigen ID nummer. Dit is nodig voor alle certificaten en rapportages. De rolsteigers zijn door het id nummer goed herkenbar. Hierdoor kan je snel de bevindingen en certificaten vinden die bij de rolsteigers horen.

Rolsteigers keuren gebeurd via deze aspecten:

  • Slijtage en vervormingen
  • Scheurvorming in het materiaal
  • Verbindingen tussen verschillende onderdelen
  • Goed gebruik van de rolsteiger
  • Aanwezige beveiliging
  • Falende onderdelen
  • Deugdelijke constructie en opbouw van de rolsteiger

Rolsteiger kopen

Naast een rolsteiger keuren, verkopen wij ook betrouwbare rolsteigers. Dit doen we via onze eigen ladders en steigers winkel. Wij verkopen online of je kan ons bezoeken in Hoogeveen. Naast rolsteigers en ladders verkopen we een groot aanbod andere klimmaterialen. Voor losse onderdelen van merken zoals Waku, petry, ALU-TOP, Dirks en ALtrex kan je ook bij ons terecht.

Het huren van een rolsteiger is naast een rolsteiger keuren ook mogelijk.

Naast een rolsteiger keuren, voeren wij ook nog andere keuringen uit. Zo keuren we ook ladders, elektrische apparaten, park machines en meer. Bekijk hier ons aanbod keuringen.

Heb je nog meer vragen over een rolsteiger keuren of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

rolsteiger keuren

Bij WLS-keuringen zijn we volledig afhankelijk. Voor een rolsteiger keuren werken wij met gespecialiseerde en gecertificeerde keurmeesters. Veiligheid voor jou en je werknemer is het belangrijkste bij een rolsteiger keuren. Bij WLS keuringen denken we mee met de klanten zodat we altijd klaar staan. Zo kunnen we 365 dagen per jaar een rolsteiger keuren.

Contact opnemen


Direct in contact komen?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00

Bel nu: 0528 447 071